top of page
veelgestelde vragen

Voor welke leerlingen is PSE mini geschikt?

Het PSE mini werd ontwikkeld voor de leerlingen die voor het eerst chemie krijgen; waar dit voorheen voornamelijk in het 3de middelbaar was, zijn er nu ook mogelijkheden voor de leerlingen van de eerste graad. Daarnaast zijn er ook lessen in de 3de graad waar het PSE mini kan ingezet worden.

Leerlingen die over het algemeen moeilijkheden ondervinden met abstracte begrippen gaan zeker hun voordeel kunnen halen uit het PSE mini.

Wat zijn de voordelen voor de leerkracht?

Differentiëren wordt bijzonder gemakkelijk gemaakt. Leerlingen die iets sneller mee zijn met de leerstof, zullen de werkblaadjes vlot kunnen afwerken en sneller aan de oefeningen kunnen beginnen. Leerlingen die iets meer uitleg nodig hebben, kunnen op deze manier de stappen van de werkblaadjes nogmaals rustig doornemen en waar nodig extra uitleg kunnen krijgen van de leerkracht.

Hoe werkt het PSE mini?

PSE mini bestaat uit een doosje met de 18 eerste elementen van het Periodiek Systeem der Elementen en is op gebouwd volgens het atoommodel van Bohr. Dit volstaat om de basis van chemie aan te leren, waarbij de abstracte begrippen heel wat aanschouwelijker gemaakt worden. 

Er is een set van 35 verschillende werkblaadjes beschikbaar om de leerlingen via 'begeleid zelfstandig leren' aan het werk te zetten. Als leerkracht kies je de activiteit en bezorg je het juiste werkblaadje en PSE mini doosje aan de leerlingen, meestal per 2. De activiteiten variëren in duurtijd, gaande van 10 minuten tot 50 minuten. De meeste activiteiten zijn ongeveer 15 tot 20 minuten, ideaal om een les activerend te beginnen of te beëindigen. Via deze link kan u de onderwerpen van de 35 werkblaadjes bekijken.

Naast het PSE mini doosje en de set met werkblaadjes, is er ook een leerkrachtenset beschikbaar. Deze is uitermate geschikt om vooraan in de klas bepaalde abstracte begrippen, bijvoorbeeld elektronegatieve waarde, bijzonder verhelderend aan te brengen.

Hoe kan ik het PSE mini bestellen?

Voor alle vragen rond de verkoop, levering en eventuele nabestellingen neem je best contact op met Eduplay. Zij zijn de officiële verdeler van PSE mini. 

Via de pagina 'bestel' of de contactpagina stelt u uw vraag en Herman van Eduplay neemt contact met u op

Zijn demosessies mogelijk?

Als u concrete vragen of bedenkingen hebt omtrent het PSE mini, is het zinvol om contact op te nemen via de contactpagina.

Het is steeds mogelijk om extra uitleg en demonstraties te krijgen.

Waar en hoe wordt PSEmini geproduceerd?

Het hout is allemaal beuk/beukenmultiplex en is in principe afkomstig uit Europa.

De bedrukking gebeurt net over de grens in Nederland.

De houten doosjes en rekken worden gemaakt door KUNNIG, een Antwerps maatwerkbedrijf dat staat voor sociaal-economisch en duurzaam ondernemen.

Het behandelen van de blokjes, doosjes en rekken gebeurt in eigen atelier met watergedragen vernis.

bottom of page